School Kids

Cum îl poate ajuta
Happy Kid Journal
pe copilul meu?

20210830_114326.jpg

Te-ai întrebat vreodată? 

- Cum îl pot ajuta pe copilul meu să aibă mai multă încredere în el și să treacă mai ușor peste frustrări sau eșecuri?

- Cum îl ajut să se cunoască mai bine și să își exprime mai ușor gândurile și emoțiile?

- Cum aș putea să îl învaț să nu se compare cu ceilalți și să-și apere punctul de vedere? 

Cum îl ajut să dobândescă deprinderi sănătoase care să-l susțină să realizeze tot ceea ce-și propune

Studiile arată că, a ține un jurnal,  reprezintă un obicei benefic încă de la cele mai mici vârste.

Iată mai jos, câteva dintre cele mai importante beneficii, conform studiilor, ale ținerii unui jurnal: 

Scouting

Ajutã la îmbunãtãţirea autocunoaşterii
şi a conştiientiz
ãrii de sine

Studiile arată că, scierea în jurnal activează emisfera stângă a creierului, partea raționlă și analitică, facilitând astfel, înțelegerea de sine. De asemenea, copiii care scriu într-un jurnal sunt mai conectați la nevoile și dorințele lor interioare.

Ajutã la dezvoltarea inteligenţei emoţionale

Nu doar adolescența, ci și copilăria este o perioadă plină de emoții și experiențe noi iar procesarea acestor emoții poate reprezenta o mare provocare pentru unii copii. Studiile arată că, scrierea într-un jurnal îi ajută pe copii să se înțeleagă mai bine, să își proceseze gândurile, să își clarifice sentimentele de peste zi și să navigheze mai ușor prin lumea complexă a emoțiilor. 

Happy Little Girl
Happy Children

Ajutã la sporirea
creativitãţii

Activitatea de a scrie într-un jurnal permite creierului copilului să intre în modul de "mind wandering"" ceea ce sporește creativitatea și capacitatea lui de a descoperi noi idei și soluții. Scrisul îi dă oportunitatea de exersa diverse modalități de a povesti și de a prezenta o experiență sau o informație.

Cute Girl

Ajutã la cultivarea
recunoştinţei

Nenumărate studii indică faptul că, recunoştinţa este asociată cu fericirea. Atunci când scriu despre recunoștință creierul copiilor eliberează dopamină și serotonină, cei doi neurotransmițători esențiali responsabili de emoții și îi fac să se simtă „bine”. Le îmbunătățește starea de spirit, făcându-i să se simtă fericiți din interior.

Kids Painting

Ajutã la îmbunãtãţirea abilitãţilor de rezolvare a problemelor

Când copilul întâmpină o problemă dificilă, simpla scriere a problemei pe hârtie îl încurajează să privească lucrurile din unghiuri diferite și să găsească mai multe soluții într-un mod mai organizat. Pe măsură ce scrie despre probleme care îl deranjează, copilul învață să vadă posibile conexiuni pe care le-ar fi putut omite sub influența emoțiilor.